Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2021

Обласною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства при застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення

Органами обласної прокуратури в червні поточного року проведено перевірки додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також іншого законодавства з питань додержання конституційних прав громадян при їх доставленні, адміністративному затриманні та відбуванні адміністративного арешту.

У ході перевірок у діяльності територіальних підрозділів ГУНП в області встановлено численні порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та іншого законодавства під час адміністративного затримання громадян та доставленні їх до територіальних підрозділів поліції.
 
Також встановлено факти порушення вимог законодавства України при матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченні осіб, які тримаються в кімнатах для затриманих та ізоляторах тимчасового тримання Національної поліції, а також невжиття заходів, направлених на запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.
 
За результатами проведених перевірок органами прокуратури внесено 35 документів реагування у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» про усунення виявлених порушень законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності керівникам територіальних підрозділів поліції та керівництву ГУНП в області.
 
Робота на цьому напрямі триває.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 454