Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

Керівник обласної прокуратури провів робочу зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини Оленою Ащенко та Крассіміром Янковим (ФОТО)

На зустрічі з іноземними спеціалістами, яка відбулась 16 червня 2022 року, Олександр Фільчаков розповів про роботу харківських прокурорів в умовах воєнного стану. Насамперед говорили про наслідки російської агресії на Харківщині та механізми документування воєнних злочинів.

Олександр Фільчаков розповів міжнародним представникам про звірства, які вчиняє російська армія.
 
«Північна Салтівка — один з найбільших «спальних» районів міста, який щоденно потерпає від обстрілів окупантів. До війни там проживало близько 200 тисяч людей. За нашими попередніми даними, внаслідок обстрілів загинуло 35 осіб, поранено — 61. Пошкоджено понад 200 багатоповерхівок», — резюмував очільник обласної прокуратури.
 
Присутні також зосередили увагу на проблемах розслідування та притягнення до відповідальності російських військових.
 
«Ми всі завжди пам‘ятаємо про жертв війни та розуміємо, що за кожним російським обстрілом — зруйноване життя невинних людей», — зазначив Олександр Фільчаков.
 
Очільник обласної прокуратури подякував іноземним гостям за діяльність Місії в Харківській області у цей непростий для нашої держави час та допомогу в евакуації цивільного населення.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 457