Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

Олександр Фільчаков: робота мобільної лабораторії ДНК в Ізюмі — реальна можливість ідентифікувати тіла загиблих (ФОТО)

21 вересня Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Етьєн де Понсен відвідав місця масового захоронення у м. Ізюм.

Під час візиту очільник обласної прокуратури Олександр Фільчаков подякував Франції за допомогу для Харківщини у такий складний період. 
 
Нагадаємо, шо місяць назад французькою стороною Офісу Генпрокурора була передана лабораторія ДНК як гуманітарна допомога, призначена для оперативного вирішення питання з виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях. Наразі вказана лабораторія працює на території масових поховань в Ізюмі на базі Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».
 
Французький посол поспілкувався з прокурорами, поліцейськими, експертами та криміналістами та подивився як працює лабораторія ДНК. 
 
Завдяки роботі мобільній лабораторії є реальна можливість на високому рівні швидко ідентифікувати тіла загиблих в Ізюмі та провести аналіз будь-яких біологічних матеріалів, виявлених на місцях злочинів.
 
Після деокупації Харківщини весь світ побачив, які звірства залишила після себе російська армія. Тому наприкінці візиту Етьєн де Понсен виразив надію та сподівання на передачу ще однієї мобільної лабораторії ДНК від Франції для розкриття воєнних злочинів, вчинених країною-агресором.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 418