Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

Олександр Фільчаков зустрівся з місією французьких експертів, які прибули на Харківщину для фіксації воєнних злочинів РФ (ФОТО)

28 вересня керівний склад Харківської обласної прокуратури, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Куць, начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко та очільник ХОБСМЕ Юрій Кравченко провели робочу зустріч з місією експертів Національної жандармерії Франції.

«Ми вдячні Франції за підтримку Україні. Ми дякуємо французьким експертам, які у надскладний час прибули до Харківщини задля фіксації та збирання доказів російської агресії. Ваша допомога робить вагомий внесок у перемогу. Моя особиста позиція, як і позиція всього цивілізованого світу, є однозначною: кожен, хто є причетним до воєнних злочинів, має бути притягнений до відповідальності», — констатував на початку зустрічі Олександр Фільчаков.
 
Керівник обласної прокуратури також зазначив, що слідчі поліції і СБУ, прокурори щоденно проводять злагоджену та скоординовану роботу на деокупованих територіях Харківщини для фіксації злочинів, вчинених військовими РФ. Правоохоронці проводять огляди місць та збирають необхідну доказову базу. За кожним фактом вносяться відомості до ЄРДР та проводиться всебічне розслідування. Крім того, Олександр Фільчаков зазначив, що співробітниками ХОБСМЕ організовано роботу щодо огляду трупів, ексгумації та проведення відповідних призначених слідчими та прокурорами судово-медичних експертиз.
 
Серед французьких експертів є криміналісти, фахівці з балістики, генетики та судово-медичні експерти. Іноземні фахівці зауважили, що для них велика честь працювати разом з прокурорами та правоохоронцями. Іноземні колеги підкреслили, що вони якнайшвидше готові приступати до роботи та допомогати Україні у збиранні доказів агресії РФ.
 
Керівництво обласної прокуратури та французькі експерти визначились з місцями, де будуть проводити спільні роботи. Іноземні експерти також підкреслили, що наприкінці місії вони підготують детальний звіт, який буде долучено до матеріалів кримінального провадження.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 504