Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2013

З часу дії нового КПК України прийнято 221 заяву про жорстоке поводження з боку правоохоронців (фото)

З часу дії нового Кримінального процесуального кодексу України надійшла 221 заява про застосування насильства та інше жорстоке поводження з людьми представниками правоохоронних органів.

Як повідомив під час розширеного засідання колегії прокуратури Харківщини заступник прокурора області Дмитро Кавун, усі заяви внесені до ЄРДР.
 
«У профілактиці злочинів, пов’язаних із застосуванням правоохоронцями насильства стосовно громадян, намітилися позитивна динаміка. Кількість розпочатих за такими фактами проваджень торік скоротилося майже удвічі порівняно з показником 2011 року», - сказав заступник прокурора області.
 
За його словами, у 2012 році за результатами проведених перевірок прокурорами з метою захисту прав в’язнів внесено 557 документів прокурорського реагування. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 565 службових осіб, із штрафних та дисциплінарних приміщень у поточному році вже звільнено 2 особи.
 
За результатами засідання колегії прийняті рішення про проведення перевірок додержання законодавства щодо матеріально-побутового забезпечення в’язнів в установах виконання покарань, охорони здоров’я у частині забезпечення ув’язнених належною медичною допомогою та інших умов утримання ув’язнених.
 
Довідково:
 
Розширене засідання колегії «Про стан додержання законодавства при вирішенні заяв і повідомлень про катування та інше жорстоке поводження з людьми працівниками правоохоронних органів, розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень даної категорії, а також захисту конституційних прав вʼязнів щодо забезпечення матеріально-побутових і медико-санітарних умов їх тримання і прокурорського нагляду з цих питань» відбулося у прокуратурі Харківської області 29 квітня.
 
В обговоренні взяли участь керівники та працівники прокуратури, міліції та пенітенціарної служби, а також представники місцевої влади.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 75489