Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2013

За втручання прокуратури відшкодовано понад 25 млн. грн. збитків у сфері ПЕК

У прокуратурі Харківської області відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів області під головуванням заступника прокурора області Леоніда Лахтюка.

Як повідомив начальник управління прокуратури області Валерій Лялюк, на нараді розглядалися питання додержання та забезпечення вимог законодавства у сфері паливно-енергетичного комплексу (ПЕК). Зокрема, при проведенні розрахунків за спожиті енергоносії.
 
«З початку року за наслідками перевірок, проведених органами прокуратури області в галузі ПЕК, розпочато 1 кримінальне провадження, внесено 43 подання. За прокурорського втручання відшкодовано більше 25 млн. грн.», - сказав начальник управління. 
 
Однак, за його словами, проблемних питань залишається ще чимало. Зокрема, з початку року відбулося зростання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію.
 
«Основними причинами заборгованості за спожиті енергоносії є значний борг перед самими підприємствами за надання послуг з тепло- та газопостачання; недостатня робота з її стягнення підприємствами-постачальниками, низький рівень виконання рішень суду за позовами постановленими на користь підприємств теплокомуненерго та газопостачання у зв’язку з невідповідним застосуванням повноважень сторони виконавчого провадження, а також відсутність належного контролю з боку контролюючих органів», - наголосив В. Лялюк.
 
За результатами міжвідомчої наради прийняте рішення про проведення низки перевірок у паливно-енергетичній сфері. Вони триватимуть до кінця року.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 75202