Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2013

З початку року на Харківщині виявлено понад 90 кримінальних правопорушень у сфері грального бізнесу (фото)

Одним з пріоритетів роботи прокуратури області є протидія гральному бізнесу.

Проблеми роботи на цьому напрямі обговорили на оперативній нараді, що відбулася під головуванням прокурора області Геннадія Тюріна.
 
У нараді, також взяли учать начальник ГУМВСУ в області Олег Демченко, начальник оперативного управління ГУ Міндоходів в області Олег Нарійчук, працівники органів прокуратури та міліції.
 
Як відзначив Г. Тюрін, координація боротьби з гральним бізнесом та нагляд за додержанням законодавства у цій сфері знаходиться на постійному контролі керівництва прокуратури області.
 
«З метою посилення ефективності роботи на цьому напрямі в березні минулого року спільним розпорядженням правоохоронних органів була створена постійно діюча робоча група з питань координації заходів, спрямованих на боротьбу з гральним бізнесом. Проблеми протидії гральному бізнесу розглядалися на координаційній та міжвідомчій нарадах правоохоронних органів, проведених у квітні-травні поточного року», - підкреслив прокурор області.
 
Крім того, ці питання стали предметом обговорення на засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету за участю представників органів влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів, який пройшов в обласній державній адміністрації у квітні.

Г. Тюрін зауважив, що завдяки спільній роботі правоохоронних органів на зазначеній ділянці роботи вдалося досягти певних результатів. Так, з початку року на Харківщині виявлено 94 кримінальних правопорушення у сфері грального бізнесу.
 
«Однак на території окремих районів області продовжують незаконно функціонувати гральні заклади, що залишається поза увагою як територіальних органів внутрішніх справ, так і працівників прокуратур районної ланки. І така ситуація потребує негайного виправлення», - наголосив він.
 
Таку ж позицію висловив і начальник ГУМВСУ в області О. Демченко.
 
Тому на нараді було прийняте рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов’язків, прокурора Ленінського району та його заступника, а також в. о. прокурора Московського району міста.
 
Крім того, заходи дисциплінарного впливу вжиті до начальника відділу розслідувань економічних злочинів, заступника начальника УДСБЕЗ, начальника відділу боротьби зі злочинами у бюджетній сфері та боротьби з економічними злочинами ГУМВСУ в області, начальників та його перших заступників Ленінського та Московського райвідділів міліції міста та начальників і перших заступників Куп’янського й Крансокутського райвідділів.
 
Окрім того, на ім’я начальника ГУМВСУ в області внесено подання про усунення порушень вимог законодавства щодо протидії гральному бізнесу.
 
«Робота на зазначеному напрямі триває і боротьба з гральним бізнесом на Харківщині вестиметься до повної ліквідації цього явища», - резюмував прокурор області.
 
Слід відзначити, що черговий гральний салон був виявлений безпосередньо під час проведення наради.
 
За інформацією начальника відділу прокуратури області Андрія Бугаєва, заклад розташований на території Жовтневого району Харкова. Там виявили 20 автоматів, поєднаних між собою ланцюгом. Для того, щоб їх демонтувати, довелося викликати співробітників МНС.
 
Після вилучення автоматів відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 856