Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2017

Ю. Данильченко: Необхідно запровадити інститут зупинення нерозкритих злочинів

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко вважає, що в Україні необхідно запровадити інститут зупинення нерозкритих злочинів.
Про це він заявив у Києві під час IV Зустрічі Парламентсько-громадської платформи на тему "Підвищення ефективності кримінальних розслідувань в Україні: виклики та можливості", організованої Консультативною місією Європейського Союзу в Україні та Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

У рамках експертної дискусії з проблемних питань щодо зупинення та закриття кримінальних проваджень Ю. Данильченко наголосив, що одна з причин перевантаження слідчих кримінальними провадженнями  -  відсутність правового поля для закриття певних категорій справ без підозрюваного на стадії  досудового розслідування.
 
«Кожен із прокурорів у середньому одночасно працює у 239 кримінальних провадженнях, а максимальне навантаження може становити - 837. Наведені показники мають тенденцію до зростання»,- розповів Ю.Данильченко.
 
За словами очільника прокуратури області, левова частка роботи слідчого в провадженнях, розпочатих за фактом, та в яких невизначені підозрювані, становить близько двох третин. А нерозкриті злочини протягом 15-річного строку лише збільшують залишок проваджень.
 
«За таких умов слідчий позбавлений змоги в будь-який спосіб формалізувати хоча б проміжне рішення, навіть якщо сумлінно виконав усі необхідні та можливі слідчі дії. Отже, запровадження інституту зупинення нерозкритих злочинів є доречним», - підсумував Ю.Данильченко.
 
Данильченко підкреслив, що йдеться про розширення правового поля для закриття певних категорій кримінальних проваджень на стадії досудового розслідування і запровадження інституту зупинення кримінальних проваджень у зв'язку з невстановленням особи, яка вчинила злочин.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1102