Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2012

Органи прокуратури Харківської області виявили зловживання службовим становищем службовими особами управління Держкомзему

Харківською міжрайонною прокуратурою 7 лютого 2012 року порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами міськрайонного управління Держкомзему в м. Люботині та Харківському районі за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що протягом 2008 року вказані службові особи, зловживаючи службовим становищем, умисно погодили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення на місцевості меж 13 земельних ділянок загальною площею майже 12 гектарів, розташованих за межами населеного пункту на території Кулиничівської селищної ради, про що склали відповідні висновки. Останні у подальшому стали підставою для прийняття головою Харківської райдержадміністрації розпорядження про безоплатну передачу зазначених ділянок у власність громадян для ведення особистого селянського господарства та отримання ними державних актів на право власності на земельні ділянки.
 
Встановлено також, що передані у власність громадян земельні ділянки фактично знаходилися у постійному користуванні одного з державних підприємств району, а питання про їх вилучення з користування зазначеного підприємства у встановленому законом порядку не вирішувалося.
 
Таким чином, в результаті незаконних дій посадовців управління Держкомзему у власність громадян незаконно передано земельні ділянки ринковою вартістю понад 1 млн. грн.

Начальник слідчого управління
прокуратури Харківської області
радник юстиції                                                                Артем Степанов

кількість переглядів: 76675