Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2012

Харківського міліціонера засуджено за «мертві душі» до 5 років позбавлення волі

Вироком Ленінського районного суду м. Харкова від 13 липня 33-річного колишнього начальника кримінальної міліції райвідділу внутрішніх справ  за скоєння посадових злочинів засуджено до 5 років позбавлення волі.

Про це поінформував прокурор Ленінського району м. Харкова Сергій Патлатюк.
 
Встановлено, що правоохоронець  зловживав владою та службовим становищем,  що спричинило істотну шкоду правам, свободам та інтересам  окремих громадян і держави та вчинив  службове підроблення.
 
У гонитві за справними показниками роботи майор міліції  складав завідомо неправдиві дані про адміністративні правопорушення, яких фактично не було, та про адміністративні правопорушення з пропущеним терміном притягнення до адміністративної відповідальності винних. Чічіков у погонах  склав завідомо неправдиві документи з  підробленими записами та підписами громадян, які передав до суду.
 
Суд визнав злочинця винним у вчиненні інкримінованих злочинів за ч.3 ст.364, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України і погодився з пропозицією державного обвинувача Інни Сосунової щодо призначення колишньому працівнику міліції міри покарання.
   
 
Вирок ще не набрав законної сили.


Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 77309