Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2012

За фактом загибелі людини на виробництві порушено кримінальну справу

11 жовтня об 11.45 до прокуратури Красноградського району  надійшло повідомлення про те, що на асфальтовому заводі центральної бази виробничого забезпечення бурового управління «Укрбургаз» у м. Краснограді стався вибух газових парів нафти, у результаті загинула одна особа, двоє – постраждало.

На місце події виїжджали перший заступник прокурора області  Володимир Суходубов, слідчо-оперативна група, експерти.
 
Встановлено, що вранці  під час  монтажу металевих східців та майданчика проводилися електрозварювальні роботи над частково заповненою ємністю із сирою нафтою. Близько 11.00  спалахнули та одночасно вибухнули пари нафти без подальшого горіння. Внаслідок цього загинув 54-річний оператор. Електрозварювальник та один з керівників бази отримали термічні опіки шкіри 2-3-го ступенів та політравми. Обидва госпіталізовані до реанімаційного відділення центральної районної лікарні.
 
Слідчим відділом прокуратури області порушена кримінальна справа за фактом порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.
 
Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 77341