Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2012

У Харкові оголошено вирок членам злочинної групи

Дзержинським районним судом м. Харкова постановлено обвинувальний вирок стосовно чотирьох мешканців міста віком від 22 до 27 років. Протягом 2010-2011 років, організувавши стійку злочинну групу, вони скоїли серію крадіжок, пограбувань та розбійних нападів.

Учасників кримінального квартету визнано винними у скоєнні крадіжок чужого майна. Трьох засуджено на строк від восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще одному встановлено відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.
 
Про це повідомив прокурор Дзержинського району м. Харкова Євген Безбородов.
 
Встановлено, що у жовтні 2010 року злочинне угруповання створив і очолив 25-річний молодик. Протягом чотирьох місяців на рахунку злочинної групи було вже більше десяти крадіжок з терміналів поповнення рахунку операторів мобільного зв’язку на території м. Харкова.
 
Зловмисники викрадали переважно гроші. За допомогою  заздалегідь заготовленої арматури вони зламували та відкривали  термінали та заволодівши коштами зникали. Викрадене з терміналів та вартість їх відновлення оцінюється на суму понад 200 тис. грн.
 
Об’єкти злочинці обирали ретельно, переважно ті, де, на їх думку, увечері не було людей.
 
Окрім строків відбування покарання, засуджені ще мають відшкодувати потерпілим шкоду на суму понад 200 тис. грн.
 
Встановлено також, що члени угруповання на початку 2011 року скоїли розбійний напад на працівника пошти, заволодівши грошовими коштами, які призначалися для виплати пенсій, у сумі майже 29 тис. грн., та втекли з місця скоєння злочину на  авто, розпорядившись грошима на власний розсуд.
 
Державний обвинувач пропонував суду міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 10 років  з конфіскацією майна.
 
Наразі прокуратурою вирішується питання щодо оскарження вироку суду першої інстанції в апеляційному порядку у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.

        
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 76822