Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2015

У Харкові до суду направлено справу проросійського активіста, що побив євромайданівців

Прокуратура м. Харкова направила до Дзержинського районного суду обвинувальний акт стосовно харків’янина, який обвинувачується у побитті учасників мітингу «За цілісність України» 13 квітня 2014 року у центрі міста.

Як повідомив в. о. прокурора м. Харкова Олександр Фільчаков, чоловікові інкримінується активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалася насильством над учасниками проєвропейського мітингу та пошкодженням майна Харківського метрополітену (ч.1 ст. 294 КК України).

Нагадаємо, 13 квітня минулого року у Харкові відбулася сутичка між учасниками двох мітингів – «За єдину Україну» та «За федералізацію країни». У переході станції метро «Університет» проросійськи налаштовані громадяни із застосуванням заздалегідь заготовлених предметів побили активістів Євромайдану. Тоді постраждало кілька десятків осіб.

Завдяки допомозі громадськості вдалося встановити особу одного з учасників тих подій. Підозрюваного впізнали харків’яни на фотографіях, що розмістила прокуратура м. Харкова у ЗМІ.

За даними слідства чоловік з камінням у руках побив принаймні двох проукраїнських активістів.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3322