Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2015

Прокуратура вимагає збільшити розмір застави для мера Люботина до 1 млн. грн.

Прокуратура області подала до суду апеляційну заяву щодо зміни суми застави для підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди Люботинського міського голови.

Про це заявив журналістам сьогодні після засідання сесії облради  прокурор Харківської області Юрій Данильченко.
 
«Розгляд заяви в Апеляційному суді області призначено на 16 квітня. Ми будемо наполягати на тій же сумі застави, що й в першій інстанції – 1 млн. грн. Призначена застава в 73 тис. грн., м’яко кажучи,  не відповідає скоєному злочину», - заявив Ю. Данильченко. 
 
Прокурор області також повідомив, що хабар у сумі 32 тис. грн., на якому був затриманий мер Люботина - це  другий "транш".
 
«У вересні минулого року градоначальник взяв 500 доларів за винесення питання на сесію міськради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою. Ділянку поблизу ставка планувалося використовувати для ведення бізнесу», - сказав прокурор області.

Довідково:

1 квітня поточного року прокуратура Харківської області спільно з УДСБЕЗ та ГУМВСУ в області затримали мера м. Люботин після отримання ним 32 тис.грн. неправомірної вигоди від громадянина за позитивне вирішення питання щодо виділення в оренду земельної ділянки та підписання відповідного договору.
 
Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
3 квітня Червонозаводський районний суд м. Харкова прийняв рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з однозначним визначенням застави у сумі 73 тис. грн. підписання відповідного договору.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3684