Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2015

Прокуратура відстояла реальну міру покарання для перевертнів у погонах

Апеляційний суд області визнав винними двох міліціонерів та двох екс-правоохоронців відразу за п'ятьма статтями КК України.

Як повідомила начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіків засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на 3 роки та з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Встановлено, що двоє діючих працівників правоохоронних органів, та двоє чоловіків, які звільнилися зі структури, розробили план отримання хабарів. При цьому один з дільничних при звільненні залишив своє службове посвідчення, сказавши на службі, що загубив його.
 
Екс-міліціонери отримували від свого інформатора данні про людей, які купували наркотики, затримували покупців і вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Діючі міліціонери створювали необхідний "антураж" - тримали псевдозатриманих у райвідділі, здійснювали психологічний тиск.
 
Влітку 2012 року злочинці затримали місцевого мешканця, який купував марихуану. Вони доставили чоловіка у районний відділ міліції, де незаконно його утримували та вимагали гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності.
 
Довідково:
 
Дільничного інспектора, помічника дільничного інспектора та двох екс-дільничних одного з районів м. Харкова суд визнав винними у одержанні хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб, повторно, поєднане з вимаганням; зловживанні службовим становищем; перевищенні влади працівником правоохоронного органу; незаконному позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, самовільному присвоєнні владних повноважень або звання службової особи (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 365. ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 353 КК України).
 
У лютому 2015 року Київський районний суд м. Харкова визнав правоохоронців та екс-правоохоронців винними у скоєнні злочину і засудив їх до 5 років позбавлення волі з іспитовими строками на 2 і 3 роки.
 
У зв'язку з м'якістю вироку прокуратура звернулась в апеляцію з метою призначення реальної міри покарання.
 
Колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду області у вересні 2015 року апеляційну скаргу прокурора прокуратури Київського району м. Харкова задоволено.
 
Відділ зв'язків із громадськістю та
ЗМІ прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2920