Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2016

6 років за побиття активіста Євромайдану. Зловмисник все заперечував, однак прокуратура довела провину

Дзержинський районний суд м. Харкова  визнав винним 38-річного харків'янина в активній участі у масових заворушеннях, спрямованих на вчинення насильства із застосуванням предмету, що заздалегідь був заготовлений як зброя (ч. 1 ст. 294 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.
 
Судовим слідством встановлено, що 13 квітня 2014 року під час масових заворушень засуджений побив активіста, який на одязі носив українські державні символи.
 
Бійка сталася на сходах станції метро "Університет".
 
Чоловік двічі вдарив ногою по тілу потерпілого. Потім ще кілька разів ударив євромайданівця по спині дерев'яною палкою, яку приніс з собою. Зупинили зловмисника представники "Червоного хреста", які прибули на місце події для надання потерпілим медичної допомоги.
 
"Під час судового розслідування обвинувачуваний свою вину не визнавав. Проте всі докази свідчили протилежне. Крім того, у судовому засіданні переглянуто відеозаписи з місця події, на яких зафіксовані протиправні дії чоловіка", - пояснив І. Чуб.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3041