Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2016

Крадій грошей з банкоматів зізнався, що "заробляв" до 7 тис. грн. за день. Прокуратура скерувала справи до суду

Харківська місцева прокуратура №4 скерувала до Московського районного суду справу за фактом таємного викрадення чужого майна, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 185 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, досудовим розслідуванням встановлено, що навесні поточного року 28-річний харків'янин виготовив спеціальні накладки з липкою стрічкою для банкоматів, за допомогою яких "заробляв" гроші. За словами зловмисника йому вдавалося отримати до 7 тис. грн. в день.
 
"Крадій вибирав найменш захищені, на його думку, банкомати. Встановлював накладку на купюровидавач, відходив, так, щоб банкомат знаходився у його полі зору та чекав, поки хтось підійде, щоб зняти гроші. Купюри приклеювалися до липкої стрічки - банкомат не видавав готівку. Бажаючі зняти гроші думали, що він зламався, та йшли шукати інший. Тим часом зловмисник знімав накладку з приклеєними до неї купюрами", - пояснив В. Купріянов.
 
"Працював" крадій переважно у великих торгівельних центрах міста. Накладку виготовив за інструкцією з інтернета.
 
Наразі вже встановлено 4 епізоди злочину у Московському районі міста та 2 епізоди у Немишлянському. Встановлюється причетність зловмисника до інших подібних злочинів.
 
За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №3 Євгена Кривоносова, затримали зловмисника у травні "на гарячому" в одному із торгівельно-розважальних центрів у Немишлянському районі.
 
Кримінальне провадження за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.185 КК України (закінчений замах на таємне викрадення чужого майна) щодо двох останніх крадіжок теж знаходиться у суді.
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3847