Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2016

Прокуратура скерувала до суду справу диверсанта, який намагався підірвати залізницю на шляху до зони АТО

Прокуратура області затвердила та направила до Ізюмського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно 48-річного ізюмчанина, що готував диверсію.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Павло Угровецький, чоловіку інкримінується закінчений замах на вчинення вибуху, спрямованого на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення (ч. 2 ст. 15, ст. 113 КК України).
 
"Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні поточного року чоловік заклав два вибухові пристрої на двох коліях залізничної станції "Ізюм" з метою подальшого унеможливлення прибуття та розвантаження на них військової техніки Збройних сил України для зони АТО. Однак свій умисел на здійснення диверсійного акту чоловік до кінця не довів. Він був затриманий співробітниками Управління СБУ в області", - пояснив П. Угровецький.
 
Під час огляду місця події вилучено 2 вибухові пристрої з мобільними телефонами, прикріпленими до них, та телефон, з якого зловмисник планував здійснити виклик на мобільні, прикріплені до вибухівки, для приведення у дію детонаторів.
 
Нагадаємо, після затримання зловмисника суд підтримав позицію прокуратури та обрав для чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2745