Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2017

Спікера "харківських партизан", який анонсував диверсії на Харківщині, судитимуть заочно

Прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо одного з "харківських партизан" за фактом дій, спрямованих на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч.3 ст. 109 КК України).

52-річний мешканець Харківщини у 2014-2015 роках розміщав на різних каналах Ютуба повідомлення з погрозами в бік керівництва України та анонсами вибухів на території Харкова та області.
 
У своїх відеозверненнях підозрюваний неодноразово виступав за насильницьку зміну влади та створення незаконного псевдодержавного утворення – так званої "Новоросії".
 
Так, у одному з квітневих відеозаписів (2015 р.) він погрожував розправою Президенту України, Міністру внутрішніх справ, голові СБУ та одному з народних депутатів України.
 
Зокрема, у своєму "терміновому інформаційному повідомленні координаційного штабу "харківських партизан" він розповів: "Мы сделаем так, чтобы вы даже думать боялись находиться на нашей земле, чтобы вы боялись даже из дому выходить, теперь земля начнёт гореть у вас под ногами". При цьому підозрюваний закликав представників проросійських груп до скоєння протиправних дій стосовно зазначених громадських діячів.
 
Оскільки чоловік знаходиться у розшуку, переховується від органів слідства та суду, постійно перебуває на території Російської Федерації, де продовжує свою протиправну діяльність антиукраїнської направленості, прокуратура звернулася до суду з клопотанням дозволити провести спеціальне заочне досудове розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3692