Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2017

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася повернення Ізюмського елеватору у державну власність

Апеляційний господарський суд області підтримав вимоги  прокурора та повернув державі майновий виробничий комплекс з переробки та зберігання зернопродукції на території Ізюмського району загальною площею 12,5 тис. кв. м.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олексія Лесенка, встановлено, що у 2012 році виконком Ізюмської міської ради прийняв рішення щодо передачі у приватні руки елеватора вартістю 3,2 млн. грн.
 
"Однак, зазначене рішення прийнято з порушенням чинного законодавства. Зокрема, власник цілісного майнового комплексу - Кабінет Міністрів України - не давав своєї згоди на передачу зерносховища агропромисловій акціонерній компанії. Відповідно, рішення щодо відчуження майна прийнято з порушенням ст. 145 Господарського Кодексу України  та Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" і є незаконним", - розповів О. Лесенко.
 
У зв'язку з цим на початку 2015 року прокуратура скерувала відповідний позов до суду. Справа розглядалася судами неодноразово. Постановою Вищого господарського суду України у грудні 2015 року справу повернули на новий розгляд до суду першої інстанції. Після того, як суд першої інстанції відмовив у задоволенні вимог, прокуратура відстояла свою позицію в апеляційному суді.
 
Як результат - рішення виконкому міськради про видачу свідоцтва на право власності одному з акціонерних товариств визнано незаконним.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3169