Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2017

Поліцейські, яких підозрюють у пограбуванні померлої людини, разом з подільником постануть перед судом

Прокуратура направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно двох працівників одного з райвідділів поліції  м. Харкова, яким інкримінують пограбування померлої людини та шахрайство.

За інформацією начальника першого слідчого відділу прокуратури області Максима Гришина, також завершено досудове розслідування стосовно ще одного фігуранта цієї справи –  55 річного безробітного, який допомагав старшому сержанту реалізувати викрадене.
 
Нагадаємо, наприкінці минулого року поліцейські приїхали за викликом до квартири, де помер 79-річний чоловік. Скориставшись тим, що рідні дідуся знаходяться у пригніченому стані та не слідкують за сторонніми у квартирі, поліцейські витягли із верхнього одягу померлого ключі від його квартири та мобільний телефон.
 
Того ж дня правоохоронці прийшли до квартири померлого і вкрали ще й телевізор, 800 грн., банківську картку та ключі від автомобіля «Рено».
 
Трохи згодом старший сержант викрав автівку разом із документами до неї. За змовою зі своїм безробітним пособником він оформив незаконну купівлю-продаж автомобіля і за фальшивим документом перереєстрували на нового власника.  Новоявлений «господар» продав авто за 5 тис. дол. США, а гроші розділив з поліцейським.
 
Крім того, безробітний перевів у готівку понад 4 тис. грн., що знаходилися на викраденій банківській картці померлої людини, і привласнив їх.
 
40-річного старшого сержанта поліції обвинувачують за ч. 1, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 289, ч. 2 ст.190 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб, поєднана із проникнення до житла, викрадення та привласнення офіційних документів, незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене із проникненням до приміщення, шахрайство).
 
Його колегу  - 28-річного старшого лейтенанта поліції - судитимуть за вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням до житла (ч. 3 ст. 185 КК України).
 
Пособник поліцейського обвинувачується у шахрайстві, крадіжці за попередньою змовою групою осіб та використанні підроблених документів (ч. 2 ст. 190, ч.2 ст185 та ч. 4 ст. 358,  КК України).
 
Наразі поліцейські звільнені з правоохоронних органів.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3910