Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2017

Прокуратурою Харківської області затверджено підозру злочинній групі, що організувала канал нелегальної міграції до РФ

Прокуратурою Харківської області затверджено підозру організатору та двом його пособникам у створенні каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон ( ч. ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

За інформацією в. о. начальника відділу прокуратури області Олександра Цимбалістенка,  у організації злочинної групи підозрюється 56-річний громадянин України, уродженець Азербайджану. Ще двоє українців (1967 та 1981 р.н.) стали членами групи.
 
Угруповання діяло з лютого 2016 року по травень 2017. За цей час вони організували діючий канал нелегальної міграції через українсько-російський кордон. Організатор підшукував клієнтів здебільшого серед своїх земляків.
 
Першим «клієнтом» став громадянин Азербайджану. Він прилетів до Харкова у квітні 2016 року. Організатор групи зустрів іноземця в аеропорту, поселив на кілька днів в квартирі. Потім інші учасники організували азербайджанцю перехід кордону поза межами пунктів пропуску. За цю «роботу» чоловік заплатив 600 доларів.
 
Проте, до російської території він не дійшов 5 метрів та був затриманий прикордонниками. Не зважаючи на невдачу, зловмисники продовжили свою протиправну діяльність. І вже наступні «пакети послуг» подорожчали до 800 доларів за одну особу.
 
25 травня цього року троє учасників організованої групи були затримані співробітниками УСБУ в області.
 
На даний час їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області       

кількість переглядів: 3813