Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2017

Прокуратура затвердила перекваліфікацію у провадженні щодо травмування на реконструкції зоопарку

Харківська місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом травмування чоловіка на ремонтних роботах у Комунальній організації «Харківський зоологічний парк».

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, подія трапилася 14 листопада поточного року. Під час виконання будівельних робіт з підвищеною небезпекою на 19-річного працівника будівельної фірми впала металева стійка. Її вага близько 300 кг.
 
Потерпілий зі значними травмами був доставлений до лікарні. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 272 КК України – порушення вимог законодавства про охорону праці, яке заподіяло шкоду здоров’ю людини.
 
29 листопада чоловік помер у лікарні. Прокуратура погодила перекваліфікацію на ч. 2 тієї ж статті - порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей.
 
В рамках кримінального провадження призначено судово-медичну експертизу та дослідження в області безпеки життєдіяльності і охорони праці.
 
Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті – 7 років позбавлення волі. 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3263