Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2017

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, який два роки отримував податкові пільги на неіснуючих інвалідів

Новобаварський відділ Харківської місцевої прокуратури №2 направив до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно керівника одного з підприємств, на якому фіктивні працівники-інваліди приносили незаконний дохід у вигляді податкової пільги,  відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів керівник місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков,  директор підприємства обвинувачується за ч.5 ст. 191 (привласнення майна у великих розмірах), ч.1 ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.1  ст. 366 (службове  підроблення).
 
«Досудовим розслідування встановлено, що керівник підприємства одного з харківських об’єднань інвалідів, зловживаючи службовим становищем, вносив до податкових декларацій недостовірні дані про роботу громадян, що відносяться до категорії інвалідів. Насправді такі люди не працювали. «Мертві душі» необхідні були виключно для отримання від держави податкової пільги, що надається підприємствам у разі працевлаштування інвалідів», - розповів О. Фільчаков.
 
Такими шахрайськими діями протягом двох років, починаючи з 2015-го, державі завдано  збитків на загальну суму понад 1,6 млн. грн.
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, прокуратура направила до суду позов з вимогою відшкодування посадовцем завданих державі збитків. Наразі за клопотанням прокуратури суд накладав арешт на майно обвинуваченого.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
   

кількість переглядів: 5952