Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2017

Бухгалтер-шахрай за оборудки з грішми та майном партнерів отримала 6 років позбавлення волі

Київський районний суд м. Харкова повністю підтримав вимоги Харківської місцевої прокуратури №2 та визнав керівника однієї з бухгалтерських фірм  винною у шахрайстві у великих розмірах, підробленні документів та посвідчень, внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних паперів (ч 4. ст. 190, ч.1 ст. 200, ч.1 ст. 358, ч.1 ст. 366 та  КК України ).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, 51-річній жінці присуджено 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До того ж засудженій заборонено обіймати певні посади 1 рік після відбування основного покарання.
 
Під час слідства встановлено, що у 2013-2014 роках керівник бухгалтерської фірми провела одразу кілька оборудок з грішми та майном своїх клієнтів.
 
Так, бухгалтер повністю підробила низку договорів купівлі-продажу верстатів для виробництва меблів загальною вартістю понад 990 тис. грн. Вона зробила фіктивний перепродаж майна через кілька ФОП, потім внесла зміни до статуту ТОВ та поставила на баланс свого підприємства чужі верстати. 
 
Також слідчим вдалося з’ясувати, що обвинувачена неодноразово «позичала» певні суми на власні потреби. Коли сума боргів стала критичною, жінка, користуючись доступом до документів фірми та довірою його директора, переказала на свій рахунок 540 тис. грн. А вже потім перерахувала на рахунки тих клієнтів, у яких брала гроші раніше.
 
Суд повністю задовольнив цивільний позов прокуратури щодо відшкодування потерпілому 540 тис. грн.
 
Наразі рішення суду не набуло чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3368