Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2018

Злодій, який забив до смерті 80-річну бабусю заради посуду, отримав 10 років за гратами

Дергачівський районний суд Харківської області визнав винним 36-річного чоловіка у вчиненні розбою та нанесенні умисних тяжких ушкоджень, що спричинили смерть (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).

За інформацією керівника Дергачівської місцевої прокуратури Володимира Пісоцького, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
"Прокуратура довела у суді, що у березні 2017 року зловмисник у стані алкогольного сп'яніння пізно ввечері заліз у хату до своєї сусідки. 80-річна пенсіонерка вже спала. Чоловік підійшов до ліжка жінки та став її душити. Потім стягнув з кроваті на підлогу та побив руками і ногами. Коли господарка будинку перестала подавати ознаки життя, сусід "обчистив" будинок та втік. Здобиччю зловмисника стали побутові речі - каструлі, тарілки, столові прибори, годинник, ліхтарик тощо", - розповів В. Пісоцький.
 
Вранці у гості до бабусі приїхала племінниця та побачила свою тітку без свідомості та всю у крові. Вона викликала швидку медичну допомогу. Через сім днів після нападу бабуся померла у лікарні. Перед смертю потерпіла розповіла правоохоронцям, що впізнала розбійника та вказала на нього.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув законної сили, триває час на апеляційне оскарження.
 
Наразі на вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3050