Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2018

Чоловік, який вбив "товариша по чарці" за те, що той висловив претензії до кількості налитої горілки, проведе 8,5 років за гратами

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 35-річного чоловіка в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) свого 42-річного товариша.

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Вбивство сталося у липні 2017 року у с. Вільшана Дворічанського району. Двоє товаришів, які зловживали спиртними напоями, влаштували чергове застілля. Коли обидва вже добряче випили, між ними виник конфлікт.
 
Гостю здалося, що господар обділив його алкоголем - налив не повний стакан горілки. Він висловив свої претензії та вдарив товариша кулаком у плече. Господар розлютився, схопив ножа, який лежав на столі, і кілька разів у відповідь вдарив товариша у груди та ключицю.
 
Травми виявилися несумісними з життям. Гість помер.
 
Господар, побачивши, що товариш не подає ознак життя, злякався та втік з дому. Потім він зателефонував знайомому та попросив його повідомити у поліцію, що він скоїв вбивство, та сказав, що має намір покінчити життя самогубством.  Проте пізніше передумав - сам повідомив правоохоронцям про злочин і розкаявся у скоєному.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2802