Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2018

Спроба крадіжки худоби завершилася вбивством. Суд засудив злочинця до 12 років за гратами

Балаклійський районний суд області підтримав позицію Балаклійського відділу Лозівської місцевої прокуратури та визнав винним 35-річного раніше судимого за корисливі злочини мешканця смт. Савинці відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Едуард Миргородський, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
"Подія трапилася у серпні 2016 року. Чоловік з товаришем вирішили посмажити шашликів. За м'ясом пішов до одного із підсобних фермерських господарств. Щоб роздобути барана - озброївся ножем. Зарізати худобу завадив сторож, який прийшов до комори на шум. Зловмисник вдарив його ножем у живіт та втік. Сторож, зміг дійти до домоволодіння свого брата, який живе неподалік ферми, та попросив про допомогу. Однак через кілька тижнів від отриманих травм він помер у лікарні", - пояснив Е. Миргородський.
 
Крім того, прокуратура довела у суді ще два епізоди злочинів, вчинених зловмисником - крадіжки з домоволодінь, які відбулися у серпні та жовтні 2016 року у Зміївському та Балаклійському районах області. Здобиччю зловмисника стали будівельні інструменти, побутова техніка, меблі та старовинні книги.
 
Суд визнав чоловіка винним у скоєнні крадіжки, навмисному нанесенні тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, та розбійному нападі (ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 187 КК України).
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Наразі на вимогу прокуратури засуджений перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2956