Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

На вимогу прокуратури суд обрав запобіжні заходи та відсторонив від займаних посад патрульних, викритих на систематичних хабарах

Червонозаводський районний суд м. Харкова підтримав позицію прокуратури Харківської області та відсторонив від займаних посад трьох поліцейських, яких підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив начальник управління  прокуратури області Іван Тарасов, суд також обрав підозрюваним запобіжні заходи.
 
"Двох лейтенантів суд взяв під варту з правом внесення застави (для одного з поліцейських сума застави становить 158 тис. грн., для другого - 149 тис. грн.). Старшому лейтенанту суд призначив домашній арешт", - розповів І. Тарасов.
 
Нагадаємо, за даними слідства патрульні зупиняли автомобілі на дорозі та, перевіряючи документи, повідомляли водію, що у нього нібито присутні ознаки алкогольного сп'яніння. Поліцейські вилучали водійське посвідчення та технічний паспорт на автомобіль і залякували водія притягненням до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення. "Вирішити питання" пропонували за 5 тис. грн. Якщо автомобілісти погоджувалися, то поліцейські відпускали водіїв. Потім зустрічалися з ними в зазначений час в обумовленому місті та обмінювали документи на гроші.
 
При цьому правоохоронці вимикали нагрудні відеореєстратори та не повідомляли водію про його законне право  на проходження відповідного медичного обстеження, яке б могло підтвердити або спростувати алкогольне сп'яніння автомобіліста.
 
Наразі встановлено два епізоди злочинів, вчинених у грудні 2017 року та січні 2018 року. Загальна сума неправомірної вигоди становить 10 тис. грн.
 
Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.




Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2705