Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2018

Під загрозою кримінальної відповідальності підприємець, що ухилявся від сплати податків, відшкодував до бюджету майже 1 млн. грн.

Прокуратура області спільно з ГУ ДФС викрили одного з керівників ТОВ, що роками не відраховувало передбачені чинним законодавством видатки. У зв'язку з цим прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).

За інформацією прокурора відділу прокуратури області Сергія Фокіна, у ході досудового слідства встановлено, що один із керівників регіонального підприємства, що надає послуги в сфері сертифікації, умисно ухилився від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

"ТОВ не відраховувало передбачені чинним законодавством видатки майже 2,5 роки. Керівник товариства, маючи безпосередній доступ до документів і банківських рахунків організації, і достовірно знаючи, про те, що деякі підприємства-контрагенти ніяких послуг для ТОВ не виконували і товарно-матеріальних цінностей не постачали, вніс до бухгалтерського та податкового обліку неправдиві дані про фінансово-господарські відносини з ними. Це і надало змогу ухилитися від сплати майже 1 млн. грн. податків", - пояснив С. Фокін.
 
Під загрозою кримінальної відповідальності ТОВ сплатило до бюджету гроші у повному обсязі.
 
Наразі прокуратура направила до суду клопотання про звільнення керівника підприємства від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України у зв'язку із повним відшкодуванням завданих збитків.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4065