Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

Прокуратура передала до суду справу харків'янина, який підробляв банківські картки та знімав з них гроші

Холодногірський відділ Харківської місцевої прокуратури №1 направив до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 30-річного харків’янина, якого підозрюють у підробці платіжних карток одного із банків і крадіжках грошей з банкоматів (ч.ч. 1,2 ст. 200, ч.ч. 1,2 ст. 185 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік самостійно виготовив пристрої для зчитування інформації з магнітної стрічки банківських карт. Вын встановив їх на вхідних дверях двох відділень банку, де клієнти за допомогою своєї картки могли зайти до приміщення у неробочий час або вихідні дні.
 
Схема була досить простою. Клієнти, які користалися банкоматом у неробочий час відчиняли електронний замок на дверях своєю банківською карткою. У цей момент зчитувалися всі дані, які зловмисник використовував, щоб виготовити дублікат картки.
 
Крім того чоловік встановив у приміщенні приховану камеру, яка записувала набір пін-коду.
 
Дублікати карток чоловік виготовляв  за допомогою спеціального програмного забезпечення та "чистих" карток з магнітними стрічками, які купував через мережу інтернет.
 
Щоб не видати себе, підозрюваний знімав готівку невеликими сумами (як правило 1-2 тис. грн.) та в різних банкоматах. 
 
Коли власники карток помітили, що з їх рахунків почали зникати гроші, вони звернулися до фінансової установи. Співробітники банку - до поліції.
 
У ході слідства встановлено 10 епізодів злочинів. Протягом жовтня-грудня 2017 року з карток зняли близько 30 тис. грн.
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2789