Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Прокуратура передала до суду справу трьох неповнолітніх, які вирішили побешкетувати і обстріляли рейсовий автобус

Вовчанський відділ Чугуївської місцевої прокуратури направив до  районного суду області обвинувальний акт за підозрою трьох неповнолітніх (двоє хлопців 15 років та один - 16 років) у хуліганстві, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України).

Як розповів в. о. керівника місцевої прокуратури Іван Єна, подія сталася на початку грудня 2017 року на автомобільній дорозі "Харків-Вовчанськ" у районі КПП "Чугунівка". Близько 18:30 троє дітей пішли до лісополоси неподалік від автодороги. Один із неповнолітніх - 15-річний хлопець, прихопив із собою гвинтівку "Crosman 2100 classic", яку зарядив металевими кулями.
 
Малолітні зловмисники зняли шлагбаум, що перекривав в'їзд  до лісової дороги, та перегородили ним проїзд на автошляху. В цей час по дорозі у напрямку м. Харкова рухався пасажирський автобус. Під'їжджаючи до перешкоди на дорозі, водій збавив швидкість та почав об'їжджати шлагбаум. В цей час 15-річний хлопець пострілом розбив бокове пасажирське скло автобуса.
 
Зі слів неповнолітнього, зброю та набої до неї він знайшов напередодні у лісі. Згідно з висновком експертів вона не відноситься до категорії вогнепальної зброї, а є пневматичною однозарядною пружинно-поршневою гвинтівкою.
 
Пояснюючі мотиви свого вчинку хлопці розповіли, що їм просто було нудно і вони таким чином вирішили побешкетувати.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2532