Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2018

Чоловіка, який розтрощив сільську школу, відправили на примусове лікування

За клопотанням Дергачівської місцевої прокуратури Валківський районний суд виніс ухвалу щодо примусового лікування у спеціалізованому психіатричному закладі для 39-річного мешканця с. Огульці, який розтрощив склопакети у місцевій школі.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Ковальов, досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2017 року чоловік розбив  86 склопакетів та двері в Огульцівській загальноосвітнілі.
 
Він, прихопивши з собою сокиру, вночі прийшов до навчального закладу та почав бити вікна. Від шуму прокинулися селяни. Люди вийшли на вулицю, та намагалися зупинити чоловіка. Той почав відмахуватися від них сокирою. Кільком молодим хлопцям все ж таки вдалося скрутити зловмисника та втримати його до приїзду поліції. Під час допиту він пояснив, що таким чином хотів висловити протест громадськості. Однак проти чого конкретно він протестував - невідомо.
 
Прокуратура оголосила чоловіку підозру за ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство) та клопотала у суді про призначення йому судово-психіатричної експертизи. 
 
За результатами експертизи чоловік не міг керувати своїми діями під час скоєння правопорушення. За психічним станом його було визнано таким, що потребує застосування примусових заходів медичного характеру.
 
Наразі чоловік перебуває у спеціалізованому медичному закладі.   
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3157