Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2018

26-річна дівчина постане перед судом за напад з кухонною сокирою на продавчиню

Харківська місцева прокуратура № 5 затвердила та направила до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 26-річної харків’янки за фактом розбою та замаху на вбивство (ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дмитра Казака, дівчина вирішила виправити своє скрутне фінансове становище кримінальним шляхом.
 
У січні цього року обвинувачена вирішила пограбувати магазин. Для цього вона взяла з дому кухонну сокиру, замотала її в пакет та пішла гуляти містом. Звернула увагу на невеликий магазин з продажу фруктів та овочів в якому не було покупців та зайшла всередину. 
 
Потім, скориставшись моментом коли продавчиня повернулася спиною, вдарила її сокирою ззаду по голові. Крамарка витримала удар та почала відбиватися від нападниці. Остання ще кілька разів вдарила жінку сокирою. Однак потерпіла зчинила ґвалт та навіть вихопила з рук молодиці знаряддя нападу. Після цього зловмисниця намагалася втекти з місця скоєння злочину. Проте її по гарячих слідах затримали працівники охоронної фірми, яких викликала продавчиня.
 
На стадії досудового розслідування підозрювана частково визнала свою вину, зізнавшись, що дійсно хотіла пограбувати магазин, а ось замах на вбивство повністю заперечила.
 
За клопотанням слідчого та прокурора нападниця перебуває під вартою.
 
За скоєння вказаного злочину обвинуваченій загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі  на строк від 10-и до 15-и років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3415