Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

У проваджені щодо аварій на ХТМ призначено низку експертиз

Протягом першого місяця слідства правоохоронцями отримано великий обсяг документів стосовно організації підготовки тепломереж до опалювального сезону 2017-2018 р.р., про проведення перевірок комунального підприємства «Харківські теплові мережі» з питань дотримання ліцензійних умов провадження господарської діяльності з теплопостачання тощо.

За наслідками проведених слідчих дій, зокрема допитів працівників КП «ХТМ»  (керівництва КП, відповідальних працівників, директорів філій) та на основі документів призначено кілька експертних досліджень. Одним з ключових питань, яке слідчі поставили експертам, є відповідність проведених робіт з підготовки  до зимового періоду нормативно-правовим актам.
 
Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», аварією є пошкодження інженерних мереж, обладнання або конструктивних елементів споруд, які перешкоджають їх подальшій експлуатації відповідно до технічних умов.
 
У Харкові протягом 10 днів (22 лютого - 2 березня 2018 року) сталася низка масштабних аварій, внаслідок яких без опалення залишилися понад 1300 житлових будинків, лікарня, пологовий будинок, призупинили роботу  21 шкільний та дошкільний заклад. Окремо необхідно наголосити, що температура у цей період спускалася до позначки -17 градусів.
 
Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) розпочато у березні поточного року.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3312