Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2018

У Харкові норвезькі експерти обговорювали з українськими колегами впровадження європейської практики альтернативних видів покарання (фото)

Керівництво прокуратури області взяло участь у роботі круглого столу, що відбувся у Харкові в рамках пілотного проекту команди Норвезької експертної місії з питань верховенства права в Україні (NORLAU Проект пробації), на якому обговорювалися особливості впровадження європейської практики застосування альтернативних видів покарання, не пов’язаних з позбавленням волі.

Виступаючи перед учасниками круглому столу, заступник прокурора області Олег Мельник сказав, що запровадження в Україні з 2015 року служби пробації  - це не лише значний крок назустріч європейським стандартам, а й перспектива виправити правопорушників без ув’язнення.
 
«Функціонування в Україні пробації вже дає перші позитивні результати шляхом кардинальної зміни вектора роботи з правопорушниками ще на етапі обвинувачення. Орган пробації забезпечує виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (громадські, виправні роботи, заборона займати певні посади або займатись певною діяльністю, звільнення від відбування покарання з випробуванням)", - розповів О. Мельник.
 
Разом з тим, зазначив О. Мельник, ця робота ще не є досконалою та потребує законодавчого і методологічного врегулювання, впровадження досвіду європейських країн.
 
«Впевнений, що загальними зусиллями ми досягнемо спільної мети, яка полягає у ефективному виправленні засуджених та зведенні до мінімуму, наскільки це можливо, кримінального рецидиву з їхнього боку. А також приведення стану законності до вимог європейських стандартів, до яких прагне наша держава», - сказав  О. Мельник. 
 
Нагадаємо, на початку березня поточного року у прокуратурі області відбулася робоча зустріч з представниками команди Норвезької експертної місії, на якій обговорювалися питання співпраці у рамках впровадження пілотного проекту на базі кількох виправних колоній на території Харківської області.
 
 
Більше фото- тут
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2902