Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2018

Керівника одного з районних відділів державної реєстрації прав на нерухоме майно викрили на хабарі (фото)

Прокуратура Харківської області спільно з УЗЕ ДЗЕ НПУ Україні в області викрили під час отримання неправомірної вигоди керівника одного з районних відділів державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, посадовець отримав від місцевої мешканки 12 тис. грн. хабара.
 
За попередніми даними жінка хотіла оформити три земельних ділянки для ведення особистого фермерського господарства собі та членам своєї родини. Однак за безперешкодне оформлення документів керівник відділу держреєстрації зажадав додаткових, непередбачених законом виплат. Жінка звернулася до правоохоронців.
 
На даний час досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання про оголошення підозри. Проводяться першочергові слідчі дії.  
 
Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3  років, з конфіскацією майна.
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2802