Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2018

За вбивство довірливої бабусі майстер зі збору меблів отримав чималий строк

Вироком Дзержинського районного суду м. Харкова 35-річного чоловіка визнано винним за ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах; умисне вбивство з корисливих мотивів особою, що раніше вчиняла умисне вбивство).

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, зловмиснику присудили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася у лютому 2018 року. 35-річний мешканець Донеччини, що раніше вже відбував покарання за вбивство, влаштувався працювати у меблеву фірму. Збираючи шафу у квартирі 75-річної жінки, чоловік розговорився із замовницею. Жінка розповіла йому, що продала житло та збирається поїхати за кордон. Тоді зловмисник вирішив «розжитися» коштами старенької.
 
Він прийшов до неї увечері під приводом завершити роботу. Молодик збрехав літній жінці, що спізнився на електричку, і пенсіонерка дозволила йому залишитися у квартирі до ранку.
 
Уночі душогуб накинувся на бабусю з погрозами і вимогою віддати гроші. Проте жінка сказала, що кошти - на банківському рахунку. Молодик не повірив, він зв’язав своїй жертві руки та почав бити. Однак пенсіонерка вкотре відповіла  йому, що готівки немає. Тоді зловмисник задушив її поясом від халату та втік.
 
Довідково:
 
Прокурор у суді наполягав на довічному позбавленні волі з конфіскацією майна. Тому наразі прокуратурою внесено апеляційну скаргу, яка на сьогодні ще не розглянута.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3197