Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

Прокуратура наполягає на більш суворому покаранні для 33-річного розбійника-рецидивіста, що вчинив напад на песіонерку

Новобаварський відділ Харківської місцевої прокуратури №2 готує апеляційну скаргу з вимогою більш суворого покарання для 33-річного розбійника-рецидивіста, який після нападу на пенсіонерку переховувався на Донеччині.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Владислава Грюка, у червні поточного року Жовтневий районний суд м. Харкова визнав чоловіка винним у вчиненні розбійного нападу з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України) та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Проте державний обвинувач просив призначити більш суворе покарання - 11 років позбавлення волі.
 
"Прокуратура довела у суді, що у грудні 2016 року зловмисник зайшов у двір одного із приватних домоволодінь по вул. Щигровській у м. Харкові. У дворі поралася літня жінка. Він заштовхав її до будинку, зачинив за собою двері та почав вимагати гроші. 75-річна жінка пояснила, що в неї немає жодних заощаджень, а пенсію вона давно витратила. Зловмисник, вимагаючи грошей, знущався над старенькою близько 2 годин. Потім обшукав будинок. Коли зрозумів, що у пенсіонерки дійсно немає збережень, забрав мобільний телефон жінки, стаціонарний телефонний апарат, пухову ковдру, молоток та інші побутові речі, що потрапили у його поле зору та здалися цінними, і втік", - розповів В. Грюк.
 
Щоб уникнути покарання після вчинення розбою, чоловік переховувався на території Донецької області. За цей час він і там встиг  вчинити низку аналогічних злочинів. Затримали зловмисника у м. Слов'янськ. Там, за рішенням суду, чоловіка взяли під варту. Звідти його етапували до м. Харкова.
 
У зв’язку із м’якістю призначеного покарання прокуратура готує апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2430