Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2018

Прокуратура довела у суді вину ґвалтівника, якого розшукував Інтерпол

Первомайський міськрайонний суд області підтримав позицію прокуратури та визнав винним 52-річного мешканця району у зґвалтуванні (ч. 1 ст. 152 КК України).

За інформацією першого заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Романа Травкіна, суд призначив чоловіку максимальне можливе покарання - 5 років позбавлення волі.
 
"Прокуратура довела у суді, що у червні 2015 року чоловік відпочивав у одному з місцевих кафе. У цей час там разом із подругами святкувала свій день народження і 25-річна дівчина. Добряче випивши, зловмисник підійшов до іменинниці та запропонував вийти на вулицю, щоб поговорити. Там, щоб розмові не заважала гучна музика, вони відійшли подалі від кафе. Зловмисник приставив до шиї дівчини ножа та зґвалтував іменинницю. Після кількагодинних знущань жертві вдалося вирватися та втекти. Дівчина  прибігла додому до знайомої та розповіла про те, що з нею сталося. Подруга викликала поліцію та швидку медичну допомогу", - розповів Р. Травкін.
 
Гвалтівник, щоб уникнути покарання, почав переховуватися. Через рік його знайшли на території Російської Федерації та затримали співробітники Інтерполу. Після екстрадиції до України чоловік перебуває під вартою.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 

Прес-служба покуратури Харківської області

кількість переглядів: 2929