Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

Прокуратура передала до суду справу поліцейських, які кулаками та образами "вибивали" визнання вини у неповнолітніх студентів

Слідчі прокуратури Харківської області завершили досудове розслідування та направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України) щодо двох поліцейських одного із районних відділів.

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, досудовим розслідуванням встановлено, що у травні минулого року дільничні офіцери поліції (майор та лейтенант) силою змусили двох неповнолітніх студентів Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" зізнатися у порушенні правопорядку.
 
У той вечір двоє хлопців (1999 р.н.) були на концерті, що проходив на стадіоні університету. Щоб краще бачити сцену студенти залізли на бетонні плити поруч з майданчиком. Це не сподобалося поліцейським, які у цей час були поруч. Вони підійшли до підлітків та наказали їм злізти на землю, ті відмовилися. Правоохоронці схопили хлопців за руки і стали тягнути до дільничного пункту. Студенти упиралися. Правоохоронці застосували силу.
 
На ганку поліцейські викручували студентам руки, били їх та душили і врешті-решт силоміць затягнули до приміщення. Знущання продовжилися і в службовому кабінеті. Там правоохоронці "вибили" із студентів визнання у вчиненні хуліганських дій.
 
Згідно з висновками експертизи студенти отримали тілесні ушкодження (один із постраждалих отримав струс головного мозку, садна на обличчі та тілі, другий - синці та садна).
 
Наразі один із правоохоронців (старший лейтенант поліції 1995 р.н.) звільнився з займаної посади. Другий (майор поліції 1983 р.н.) відсторонений від займаної посади.
 
Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3456