Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення жінці, яка намагалася взяти мільйонний кредит під заставу чужої квартири

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила та направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки, якій інкримінується підроблення документів та шахрайство у великих розмірах (ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст.190 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена, використовуючи фальшивий паспорт, намагалася збагатитися за рахунок чужої квартири вартістю понад 1,1 млн. грн.
 
У березні цього року безробітна прийшла до приватного нотаріуса, щоб оформити  позику на суму близько 35 тис. доларів США через укладання договору іпотеки на 4-кімнатну квартиру, яку видала за свою.
 
«Жінка надала нотаріусу підроблений паспорт зі своєю фотокарткою на ім’я справжньої власниці квартири. До фальшивки долучила дублікати документів на житло - договору купівлі-продажу квартири, технічного паспорту  тощо. Однак нотаріус запідозрила клієнтку в махінаціях і повідомила про це правоохоронні органи», - розповів О Фільчаков.
 
Наразі обвинувачена знаходиться під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Прес-служба прокуратура Харківської області

кількість переглядів: 2651