Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2018

Прокуратура повернула державі незаконно приватизований елеватор

Апеляційний суд області підтримав позицію прокуратури та скасував рішення Ватутінської сільської ради щодо передачі у власність одного з акціонерних товариств майнового комплексу елеватора.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, у 2010 році зазначена сільська рада всупереч чинному законодавству визнала право власності на нежитлові об'єкти майнового комплексу площею понад 13 тис. кв. м за одним із акціонерних товариств.
 
Серед незаконно переданих з держвласності і включених до статуту товариства будівель і споруд – елеватор, робоча вежа, зерносушарки, майстерні, трансформаторна підстанція, лабораторія, адміністративна будівля тощо.
 
Однак, зазначені об’єкти були включені до статуту підприємства без згоди Кабінету Міністрів України, як того вимагає законодавство.
 
Надалі майновий комплекс незаконно передали до статутного капіталу іншого господарського товариства.
 
У листопаді 2015 року прокуратура Нововодолазького району у господарському суді області оскаржила зазначене рішення сільради. У подальшому справа неодноразово розглядалася судами, оскільки відповідач оскаржував рішення Феміди щодо повернення спірного майна державі.
 
У березні 2017 року Вищий господарський суд України, направив справу на новий розгляд. Після чого прокуратура вкотре відстояла державні інтереси у господарському та апеляційному судах.
 
Наразі, відповідно до рішення апеляційного суду області, незаконне рішення сільської ради скасоване, зміни до статуту господарського товариства, яке стало кінцевим власником приміщень елеватору, визнані недійсними.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2813