Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2018

Прокуратура через суд домоглася стягнення понад 500 тис. грн. з недобросовісних орендарів землі у центрі Харкова

Харківський апеляційний господарський суд області підтримав позицію прокуратури та залишив чинним рішення першої судової інстанції щодо стягнення із господарського товариства близько 560 тис. грн. за користування землею у центрі Харкова.

Як розповів начальник управління прокуратури області Олександр Бондаренко, йдеться про земельну ділянку комунальної власності площею 0,3 га по вул. Гольдберівській. На зазначеній території розташована будівля автосалону, що належить одному із господарських товариств.
 
У 2016 році підприємство отримало землю під нерухомістю в користування на праві оренди. Однак до цього часу не уклало із міськрадою відповідний договір оренди, тому і коштів за користування ділянкою не платило. Як наслідок міськбюджет недоотримав майже 560 тис. грн.
 
Наразі постанова суду щодо стягнення із недобросовісних орендарів безпідставно несплачених коштів набрала чинності, хід її виконання перебуває на контролі прокуратури області. Окрім того, частину боргу у сумі близько 140 тис. грн. відповідач відшкодував одразу після реакції прокуратури на протиправні дії.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2980