Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2018

Судовий вирок не зупинив рецидивістку, що наживалася на дітях. Прокуратура затвердила нове обвинувачення у шахрайстві

Харківська місцева прокуратура № 3 направила до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 39-річної раніше судимої харків’янки, підозрюваної у шахрайстві та грабежі (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 186 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, цього разу зловмисниця «промишляла» в Індустріальному районі міста. За даними слідства, підозрювана діяла за відпрацьованою схемо. Вона зверталася до дітей під вигаданим приводом сфотографувати їх прикраси, щоб потім виготовити аналогічні для своєї доньки. Її жертвами стали дівчатка 5 і 9 років. Ще одна 11–річна дівчинка відмовилася знімати золотий ланцюжок, тоді зловмисниця сама зірвала його з шиї дитини і втекла.
 
При цьому на нові злочини жінка пішла вже за місяць після судового вироку: 16 липня цього року Жовтневий районний суд м. Харкова засудив її за 2 епізоди шахрайств на території школи до «умовного» терміну (2 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки).
 
Аналогічні злочини жінка скоїла раніше у Богодухівському районі області. Наразі у цьому кримінальному провадженні триває судовий розгляд.
 
Окрім того, обвинувальні акти стосовно неї за ст. 190 КК України направлені до суду Харківською місцевою прокуратурою № 6 (3 епізоди) та Дергачівською місцевою прокуратурою (1 епізод).
 
Наразі на вимогу прокуратури підозрювана перебуває під вартою. Максимальна санкція статей передбачає 6 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3238