Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення «горе-матері», яка залишила дитину без нагляду. Дівчинка потонула у ванній

Ізюмська місцева прокуратура направила до Ізюмського міськрайонного суду області обвинувальний акт стосовно жінки, 2-річна донька якої потонула у ванній.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, жінці інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть).
 
Нагадаємо, трагедія трапилася 12 серпня цього року. До правоохоронців звернувся 41-річний мешканець міста. Він повідомив, що, коли прийшов додому, то  виявив мертвою свою дитину. Тіло 2-річної дівчинки лежало у дитячому ліжечку.  Дружини вдома не було.
 
Як з'ясувалося, 34-річна мати залишила дитину у ванній без нагляду і дівчинка втопилася. Коли жінка зрозуміла, що накоїла, вона дістала тіло доньки з води та поклала до ліжка.
 
Знайшли «горе-матір» на березі річки у стані сильного алкогольного сп'яніння. За словами жінки, вона намагалася покінчити життя самогубством.
 
За даними слідства підозрювана зловживала алкоголем та наркотиками.
 
Наразі на вимогу прокуратури жінка перебуває під вартою. Якщо її провина у суді буде доведена, їй загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Також у рамках окремого кримінального провадження (ст. 166 КК України) слідчим шляхом перевіряється, чи належним чином батьки загиблої дівчинки виконували обв’язки по догляду за дитиною.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2779