Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

В справі про держзраду за підозрою керівника одного з районів Харкова встановлено канал передачі таємної інформації до іншої країни

Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), в рамках якого оголошено підозру голові однієї з районних адміністрацій Харкова, депутату Харківської міськради.

У ході досудового розслідування проведено 5 обшуків, допитано майже два десятки свідків, призначено 6 експертних досліджень, проведено ще майже 20 слідчих дій.
 
За результатами проведеної роботи вдалося встановити, яким саме способом передавалась інформація представникам іноземної держави. До того ж вже експертами підтверджено, що дані, які передавалися по встановленому каналу, містять державну таємницю, та її виток може завдати шкоди інтересам України в сфері державної безпеки.
 
Нагадаємо, оскільки слідство володіє інформацією щодо виїзду підозрюваного за кордон і  розцінює це як переховування з метою уникнення від кримінальної відповідальності, його оголошено у державний розшук. Крім того, підготовлено пакет необхідних документів для оголошення фігуранта справи у міжнародний розшук.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3202