Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

Прокуратура затвердила підозру ймовірному викрадачу двох марокканців

Харківська місцева прокуратура № 1 затвердила підозру 38-річному харків’янину у вимаганні коштів та викраденні людей (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, про ймовірне викрадення двох громадян Марокко правоохоронцям повідомила дружина одного з потерпілих. 
 
Жінка розповіла, що увечері 6 грудня іноземців просто посеред вулиці на Павловому полі посадили до автомобілю якісь чоловіки та увезли в невідомому напрямку. Після цього зв'язок з чоловіком вона втратила.
 
Потерпілих знайшли наступного дня завдяки функції геолокації, яку зумів увімкнути на мобільному один з викрадених.
 
За даними слідства, марокканців утримували в гаражному кооперативі заради грошей. Викрадачі представилися іноземцям правоохоронцями та погрожували позбавленням волі, якщо ті не передадуть їм 5 тис. долл.
 
Як розповів потерпілий, чоловіки, що назвали себе поліцейськими, імітували його затримання та навіть провели несанкціонований обшук у нього вдома, після чого вивезли його з другом до гаражу.
 
Одного з підозрюваних затримали безпосередньо на місці події. При собі у чоловіка виявили посвідчення капітана міліції, термін дії якого сплив у 2014 році. За поясненнями затриманого, документ залишився після звільнення з органів.
 
Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину.
 
Оскільки в органів слідства є обґрунтовані підстави вважати, що до викрадення іноземців можуть бути причетні діючі працівники поліції, на даний час вирішується питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до Державного бюро розслідувань.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3370