Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

Підозрюваний у замаху на поліцейського постане перед судом (відео)

Прокуратура області направила до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 21-річного чоловіка, підозрюваного в замаху на правоохоронця.

Cлідство встановило, що підозрюваний діяв разом із двома спільниками. Чоловіки заздалегідь планували розправу над харківським поліцейським, для чого приїхали зі столиці. Мотивом злочину стала професійна діяльність правоохоронця.
 
Кияни з’ясували усі дані про жертву: місце проживання, марку та номер автомобіля тощо. Вони вистежили поліцейського біля будинку та, скориставшись моментом, підклали під машину майора гранату. Боєприпас підозрюваний зафіксував під заднім колесом так, щоб він здетонував під час руху.
 
Граната вибухнула, коли правоохоронець сів за кермо та почав рух. Унаслідок події потерпілий зазнав численних травм, однак життєво важливих органів вибухова хвиля не зачепила. Основні пошкодження прийшлися на транспортний засіб.
 
На сьогодні на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою. Йому інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ст. 348, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ст. 347 (посягання на життя правоохоронця, незаконне поводження з боєприпасами та умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу за попередньою змовою групою осіб).
 
Довідково:
 
Матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окремі кримінальні провадження. Один з них наразі перебуває в розшуку. Стосовно іншого провадження закрито у зв’язку зі смертю - чоловік підірвався на гранаті під час скоєння розбійного нападу в м. Київ.
 
Наразі також встановлюється можлива причетність зловмисників до аналогічних злочинів на території України.
 
Відеокоментар процесуального керівника у кримінальному провадженні  - прокурора відділу прокуратури Харківської області Станіслава Муратова
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3352