Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Прокуратура затвердила обвинувачення чоловіку, що вимагав гроші з бізнесмена, прикриваючись ветеранською організацією

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного харків’янина, підозрюваного у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, чоловік вигадав схему незаконного збагачення за рахунок підприємців.
 
Так, у липні минулого року підозрюваний разом з друзями вчинив напад на будівельний майданчик у Харкові, де зводилася АЗС. Нападники пошкодили матеріали та погрожували блокувати роботи на будівництві, якщо власник АЗС не передасть їм 50 тис. дол.
 
На зв'язок із вимагачами вийшов представник бізнесмена. Підозрюваний розповів, що представляє ветеранську організацію і з ним краще «дружити», інакше завершити будівництво не вдасться. Кошти вимагав передати лише готівкою під виглядом благодійності.
 
У ході тривалих перемовин суму зменшили до 30 тис. дол. та розбили на кілька траншів. При цьому підозрюваний постійно нагадував, що у разі відмови платити, будівельні роботи будуть примусово зупинені.
 
У середині серпня минулого року представник забудовника передав вимагачу 10 тис. дол. За три тижні, під час отримання другого «траншу» у сумі 20 тис. дол., підозрюваного затримали співробітники СБУ.
 
Якщо його провина буде доведена в суді, чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2343